Humaljärvi on Lappeen Sinisten ja Lappeen Tuulityttöjen hallinnoima leiripaikka. Alueen omistaa Lappeenrannan seurakuntayhtymä. Humaljärven alue sijaitsee Lappeenrannasta noin 20 kilometriä etelään Humaljärven takaselän etelärannalla. Leirialueen lisäksi seurakuntayhtymä omistaa alueelta noin 80 hehtaaria metsää, jonka takaa alkavat Upm-Kymmene:n maat, näin ollen alue tarjoaa mahtavat mahdollisuudet kaikenlaiseen retkeilyyn.

Leirialueella sijaitsevat seuraavat rakennukset:

Vanha kämppä (19 neliömetriä), vuonna 1966 tehty kämppä, jota sittemmin on remontoitu useampaan kertaan, viimeisin remontti on tehty vuonna 2018. Kämppään majoittuu 6 henkilöä. Kämpästä löytyy laveri patjoineen ja tyynyineen, kamina, kaasuliesi, kaasujääkaappi sekä keittiövälineet. Valaistus hoituu aurinkopaneelivaloilla tai Aladdinlyhdyllä.

Sauna vuodelta 1992. Puulämmitteisen saunan lauteille mahtuu mukavasti 12 henkilöä. Saunarakennuksessa on myös erillinen pesuhuone ja iso pukuhuone varustettuna kaminalla. Saunan valaistuksena toimivat aurinkopaneelivalot.

Uusi kämppä vuodelta 1977, joka on remontoitu vuonna 2008. Kämpässä yöpyy 16 henkilöä laverilla ja kahdella levitettävällä vuodesohvalla. Lämmitys hoituu kaminoilla. Keittössä on kaasuliesi sekä erilliset isot kaasukeittimet ja kaasutoiminen jääkaappi. Valaistus hoituu aurinkopaneelivaloilla tai perinteisillä myrsky- ja aladdinlyhdyillä. Kämppää on laajennettu 50 neliömetriä 2018 avoimella lämpimällä ruokailutilalla.

Uuden kämpän vieressä on savuinen kota, johon mahtuu n. 20 henkeä illanviettoon tai 5 hlöä nukkumaan.

Lippuaukion laidassa sijaitsee kaivo, josta saa rautaista juomavettä.

Alueelta löytyvät myös työkaluliiteri, kompostoivat wc:t, ruokailukatos ja puuliiteri sekä runsaasti tilaa teltoille.

OSOITE GOOGLE MAPSISSA: Humalniemi, Lappeenranta, humalniementie 394

Aktiviteetit:

Humaljärvestä lähtee melontareitti, jota pitkin pääsee vainikkalaan asti. Reitistä enemmän myötävirtaan ry:n sivuilta.

Alueella sijaitsee 2 laavua.

Alueesta on suunnistuskartta, jota voi kysellä Raja-karjalan suunnistajat ry:ltä.

Seurakunnan mailla sijaitsevat myös Keltavuori, josta löytyvät kalliomaalaukset ja kesälammen rannalla on kivikautinen asuinpaikka.

http://www.nba.fi/fi/lappeenranta ( lisätietoa keltavuoresta )

http://www.mikroliitti.fi/lappee98/lpr2.htm ( lisätietoa Kesälammesta, kohde 34 )

Humaljärvi on jaettu viiteen kalastuskuntaan ja maja sijaitsee toivarilan osakaskunnan vesialueella. Järven pohjoispäässä on vanha kaupungin leirialue, jota voi edelleen käyttää retkeilyyn. Sekä kaupungin veneranta ja Korkea-ahon kalastuskunnan grillikatos ( kauppatorilta siirretty vanha rulettikioski ) jotka myös ovat retkeilyyn käytettävissä.

Lisätietoja: Kämppäisäntä Hermanni Nieminen, kts yhteystiedot